tip topp

Har som sagt börjat min praktik nu som ja ska hålla på med i 7 veckor fram över och igår var första dan och de va verkligen hur spännande som helst ja trivs super bra där.
Var ju hos Linus is Tisdags och ja behövde mig en dos av honom nu för de har gått tre veckor sen sist, de är sjuklt hur man vänjer sig vid någon och vi träffas ändå bara 8 timmar åt gången varannan vecka men som vanligt så var de super där, han hade gjort en fransk choklad tårta med både vit och vanlig choklad så ja klagade inte ^^,.
När man pratar om framtiden så känns de så långt men de har gått fortare än vad ja trott och ja är glad att ja skrev de där brevet för ett år sen.
Nu sitter ja och väntar på att vårdcentralen ska ringa så ja kan få en tid för min axel IGEN eftersom sjukgymnastiken inte hjälper och ja har svin ont nu på praktiken och ja vägrar gå så här i 7 veckor så får se vad dom kommer fram till.
Till mina vänner som har de jobbigt ni klarar de här livet vänder sig ibland upp och ner, vissa saker flyter upp till ytan men de är bra att bearbeta de och ja finns ALLTID här! Ni fyller stora delar av mitt hjärta så ja kan ta eran börda om de så är bara ett samtal. Vi klarar de här allihopa när ja känner mig svag så tänker ja på er och hur duktiga ni är och att ja vet att ni står bakom mig.
Ni är mina änglar Jag älskar er!

Den här låten är för oss!
We are all the winners, we are all the best
Att vi få va tillsamans, det betyder mest
Även om det mulnar och ridån har gått ned
Så har vi ändå vunnit om alla hänger med


another day

Helgen har varit superb! skrev läkemedelsberäkningen i lördags och de känndes hur bra som helst kunde allting men sen om ja får rätt för de är en annan femma men ja blir inte besviken om ja skulle behöva göra om den för de är baar nyttigt. Men åkte hem till jonna för att se nya narnia filmen och färga lite hår och ögonbryn så blev att ja sov kvar. Var och handlade och när vi kom tillbaka så hittade vi en man liggandes på marken som va märkbart berusad men hade slagit upp ansiktet rejält så de slutade med att vi följde me han upp och tvättade rent ansiktet för att avgöra hur illa han slagit sig men han ville inte åka till sjukhuset för att kolla upp de, han var mest rädd för att dom skulle tvinga in han på behandling. Men så hade någon ringt polisen så helt plötsligt så va lägenheten full av poliser och skulle tvinga med han till sjukhuset men med lite övertalning från min och jonnas sida så valde han att följa med frivilligt! Så de känns som ja redan har börjat att öva mina ssk skills ^^, men fick lära mig en del och även göra en väldigt god gärning så är faktiskt väldigt stolt.
Dagen kommer att erbjuda en heldag på USÖ med introduktion på vfu och få lite nödvändiga grejer sen ska ja ta och åka direkt till sjukgymnasten och trixa med axeln. Sen lär ja hem och fixa lite inför imorgon då ja ska till L och umgås och eftersom ja kommer komma hem sent så är de bra att ordna så de bara är att sova när ja kommer hem och sen upp och börja praktiken.

Perfection


vårkänslor

Ja nu känns de verkligen som våren har kommit för solen har lyst på klarblå himmel i flera dagar nu och de har visserligen blåst kallt men solen gör under för humöret. Har även tenta idag och de är ganska ovanligt att vi har en ordinarie tenta på en lördag men eftersom vi flyttade fram alltihopa så blev de så men de är bara att gilla läget. Och efter 16 idag så har vi inte en enda tenta på nästan två månader.
En liten update om min medicin alltså man blir helt mindfucked av den och de är sjukt läskigt att den påverkar hjärnan så mycket, kan inte sova om nätterna för ja glider ur och i drömmar och vissa drömmar är inte drömamr utan twistade minnen och ja minns ingenting när ja vaknar. Men de ska försvinna inom en vecka och gör de inte de så tänker ja sluta äta den här skiten för ja går runt som en känslokall psykopat och vid vissa tillfällen i livet är de ganska bra men ja vill kunna känna smärta, sorg, ångest, kärlek, lycka och känna mig levande.
Men nu lär jag försöka göra mig någon lunch även fast ja inte har någon lust med att äta någonting alls men ja måste.

Somliga säger vi lever i evighet,
fast döden är det sannaste som dom vet.
Andra säger lyckan finns i ett ögonblick,
fast dom aldrig hann i fatt de dom fick.

Yippi kay yay Mother F*cker

Wiho asså dagen började skit men slutade i perfektion har varit på bion Black swahn med brudarna och filmen sög helt ärligt men vi hade trevligt och de va gratis och va säger vi? Gratis är gott!
Så när ja kom hem väntade de ett brev och ett kort och brevet luktade världens godaste herr parfym så blev lite till mig i brallan ;) hahah skämt å sido så va de ett bra pepptalk och lite saknad är noga med att inte lämna ut hela mitt liv men just ikväll älskar ja de och brevet var såklart från världens bästa L. Och ett kort från hans vän så nu har ja två brevvänner från samma ställe vilken lyckost ja är va ?! ^^,
Så längtar tills på Tisdag då ja ska och hälsa på och aldrig åka därifrån ( ja ska försöka övertala dom att ja ska få sova kvar bra va).
Så började ja min medicinering imorse och de va en upplevelse och än är ja inte klar med de jobbiga de är en hel vecka med helvetes symtom men ja är ju super women så kommer fixa de här, de skadar dock inte med lite pepptalk så ja har nått positivt att läsa mer än mina brev!

Idag är ja väldigt givmild så givmild att ja tycker synd om dej att du lider av en hemsk sjukdom som du kommer får leva med hela livet! De är synd om dig för du kommer aldrig bli frisk. Och börja inte förneka för de är försent din mur har redan rämnat för länge sen....

as usual

Ja jag vet inte va ja ska säga är trött på de mesta som har med livet att göra just nu vill ja lägga mej i koma och vara så i 1 år eller 2.
Nej som vanligt klistrar vi på leendet och spelar teater.
Var till min magdoktor igår och som på beställning fick ja ont innan ja skulle dit men vi tog massa prover och sen fick ja medicin utskriven som ja ska äta i minst 1år framöver. De är en medicin som används för att se till att min signalsubstans i hjärnan skickar rätt signaler till magen, fick de väldigt bra förklarat igår så är ganska trygg med medicinen de andra kruxet är väl att ja måste tänka på de andra medicinerna ja äter för axeln för dom två får inte blandas och en hel del till plus att de kommer bli värre första veckan sne ska ja höja dosen och då kommer ja antagligen känna av de också. Men som sagt de är första veckorna som ja kommer ha biverkningar för sen är mina nivår "normala" Och då ska ja förhoppningsvis slippa mitt magonda som ja haft i 6 år snart. Men ja tänker inte hoppas för mycket för då kommer ja bara bli besviken.
Är hemma hos Jonna och henrik nu och är lite elvis vakt då deras dagmatte inte kunde just idag så såklart ställer ja upp och sitter just nu och kollar på BB live och äter frukost, ganska roande faktiskt.
Och nu är de inte många dar innan vi går ut på praktik (Y)

You know what they say
Life ain't always easy
And everyday were survivors
So forget the day
It's all about tonight act a fool
And start a riot a-riot
Be a rebel

en stund på jorden

Nu ska ja snart åka iväg till skolan och skriva den här tentan och äntligen få de gjort och ja hoppas att de går vägen nu så ja slipper omtenta. Efter skolan blir de att åka hem till Anna och fixa lite med grejer till ett hemligt projekt och så ska vi äta choklad bollar så har längtat extra mycket idag. Sen innan läkaren tänkte ja gå och träna och ikväll är de även zumba som gäller.
Så ska börja köra lite mer effektiva, men tränade faktiskt här hemma igår och ja har hemsk träningsvärk idag men de går över om ja tränar lite till. ^^
Fick även reda på skatteåterbäringen igår och ja är faktiskt väldigt nöjd och eftersom den kommer i början av sommaren blir de perfekt då vi bara får hälften av våra csn pengar!
Så ja är stört nöjd!
Men nu måste ja skutta iväg till skolan och solen skiner så de blir skinjackan och sneakers idag snart är de vår tjallala...

up and down

Har haft fullt upp att plugga idag och hade en extra lektion i beräkningen och de känns som att de sitter för de är inte svårt men de är så lätt att göra slarvfel men de ska vi inte göra! Har ju tenta imorrn med på hanteringen och den är ja seriöst osäker på för den är lite svår att få grepp om men ska läsa på som bara den hela kvällen så sitter de nog.
Sen måste ja ta och införskaffa mig en miniräknare för de är ett måste om ja ska fixa tentan ^^,
Har haft en liten down period nån dag men så fick ja ett brev idag och då blev ja mycket gladare som vanligt sen upptäckte ja att de andra brevet luktade parfym :D. Så har nu suttit och sniffat brev och varit på ett exemplariskt humör så tänk att så lite kan göra att humöret vänder.
Men de är dom små sakerna som gör skillnad och visar vem man är! Och ja vet vart ja står i världen och är ganska glad för de. Tänk att ord kan göra så mycket de är ganska intressant. Att höra lite fina ord och uppmuntran från fina vänner gör väldigt mycket.
Ja har till och med pratat med Emma idag och de va verkligen år och dar sen vi pratade sist så de behövdes en uppdate och ja saknar henne!
Nu tänkte ja poppa en massa musik och bara plugga järnet så önska mig lycka till imorgon nu!

polaren pär

Allt löser sig tillslut och vissa saker är som förut. Ibland vänder turen men de är nog lika bra kommer bli ganska turbulent tid och nu får ja fokusera på mig själv.
Men solen skiner och ja ska snart dra mig mot skolan och fixa de sista innan tentan och praktiken. Har lite hemlängtan men vet inte inte hur mitt schema kommer se ut så får anpassa min hemgång efter de. Plus att ja ska hälsa på L också fast de fixar sig alltid :)

godmorgon världen

Ibland har man mycket att välja på och de kan vara svårt att se vad som är bäst men man vill helst inte välja utan man vill ha kakan och även äta den.
Jag blir rädd för den känslan och ja backar för annars blir ja sårad, de har blivit som en skyddsmekanism och ja hatar den. Just nu vill ja veta hur ja ska göra, men någonstans långt inne vet ja vad som är bäst..'men de gäller att ha tålamod och vänta ut de.

lägenhetsvakt

Ja i helgen ska ja bo hemma hos Jonna och Henrik för dom är på en liten skidsemester så vaktar lägenheten och katterna :D riktigt skoj.
En viktig person ringde igår kunde dock inte prata då, hade inte lust att sitta på bussen och prata om de så hon skulle ringa upp mig idag eller nästa vecka. De här händer verkligen på riktigt! Ja fattar nog inte de än, men har sånna fantastiska människor omkring mig så de här fixar vi!
ensam är svag men ja är inte ensam.
Jonna som ja har börjat umgås med är mitt ex jespers syster och de va säkert 5 år sedan vi sågs men har nu börjat umgås och de är riktigt trevligt för hon är exakt så som ja lärde känna henne för 5 år sedan. Så hon finns i mitt liv igen.
Men nu ska ja städa undan lite katthår och göra mej snygg ;)
puss på er godingar

Islands in the stream

Trodde att ja vaqr tvugen att göra omtenta på den senaste medicin kursen fast de kändes så bra. Men igår på tenta återlämningen så visade de sig att dom hade räknat fel och att visst hade klarat den så nu har ja fixat all medicin i den här utbildningen. Nu har vi bara mastodont tentorna kvar men ja har bestämt mig för att fixa dom båda på första försöket! Så för tillfället pluggar ja läkemedelshantering.
Pratade nyss men mammsen och ja har garanterat jobb i sommar där jaq jobbade förra året så de känns ganska skönt!
Pratade även med betydelsefulla vänner igår som förstår de mesta i mitt liv, så blev ja peppad och glad och ja tycker att alla förtjänar sådana vänner! som finns där i vått och torrt.
Sen hittade ja intressanta saker ur en artikel lite fakta och bra att veta!

Vanliga drag hos den misshandlande mannen

Får allt till sin egen fördel, även nackdelar

Saknar ånger - och skuldkänslor, saknar helt intresse för de följder deras handlingar får för andra människor.

Ser sig själva som överlägsna som har rätt att leva efter sina egna regler.

Makt o kontroll över andra människor, svårt att acceptera att andra har åsikter som skiljer sig från deras.

Känner sig sällan besvärade av sina problem

Överdriven syn på sitt eget värde och sin egen betydelse.

Optimist (inte konstigt eftersom det mesta "går deras väg" vad de än gör...)

Beskyller andra för det han själv gör

 

Va säger vi stämmer de ?!


Hemmet är den farligaste platsen för en kvinna. Här begås den största delen av misshandelsbrotten.

1997 anmäldes 19.046 missandelsbrott mot kvinnor. 40% av dem ledde till åtal. Mörkertalet är väldigt stort.

78% av misshandelsbrotten begicks av en nära bekant till kvinnan.

Var 20:e minut misshandlas en kvinna av ennärstående man.

Var 10: dag dödas en kvinna av en närstående man.

På tio år har sexualbrotten ökat med 80 %

Minst 90% av alla offer för sexualbrott är kvinnor.

Oftast begås kvinnomisshandel av nyktra män som med beräkning utövar ett makt- och kontrollbehov.


Det är inte så att kvinnor väljer att leva i våldsamma förhållanden utan det är män som väljer att misshandla kvinnor.


Somliga går med trasiga skor

I nöden prövas vännerna sägs de! och ja har börjat inse att de är sant, ja har en vän som har haft en jobbig period i sitt liv och de jobbiga är inte över på långa vägar. Men personen i fråga trodde att vännerna skulle finnas där och stötta men inte då! Dom har gjort som strutsarna gömt sitt huvud i sanden. Mendans de kom en person som inte förväntades höra av sig men gjorde de ändå och nu är dom två personerna riktigt bra vänner. Så de är sant så som ordspråket säger I nöden prövas vännerna.

Ja har en vän som pratat om trasiga själar och sanningen är den att den kommer aldrig bli hel hur mycket man än försöker de kommer finnas ärr hela livet som ett tecken på att aldrig glömma. Folk kommer fråga dig om de här ärren och undra vad som hänt. Varför gråter du när du hör plötsliga ljud, varför blir du så arg när någon medelåldersman raggar på dig? Varför beter du dig så konstigt?
Jo därför att hjärnan väljer att dra fram de jobbiga och associera och ett bekant ljud eller en doft kan göra dej påmind om de du inte vill. Men de blir som en varning att du aldrig kommer röra en person som liknar dinna minnen.
Men för livet som kanske inte syns utanpå utan känns innuti. Ibland tar demonerna över och de känns inte värt att kämpa sig upp.
Men idag vet ja varför ja kämpar och för vilket syfte.
Ja kan prata om de mesta men när de blir personligt så skärmar ja av och berättar med avsky så som ja vill att lyssnaren ska uppfatta de.
De finns få människor ja kan vara svag med men dom är också trasiga och de är nog de som gör att ja kan lägga av min leende kappa och vara den ja är just då!
Jag blir de barnet ja aldrig fick vara! För någon tog min barndom ifrån mig..

jefijfiejgegp

Vet du ?! jag sitter på ett triumfkort!
Mitt underbara land Sverige här har vi rättvisa! och vi står upp för sanningen och vill se till att lagen följs är man så svag att man flyr landet för man ska slippa undan då är man en YNKRYGG utan ryggrad!.
Sånna djur har ja inte något tillövers för! Men ja står upp för mina fel jag kan erkänna när jag gör fel och be om ursäkt och tar mina konsekvenser. Jag håller mitt huvud högt och håller Sveriges fana ännu högre.
Man ska ar de här på rätt sätt på de sättet som känns som mest! För då kanske poletten trillar ner.
Allt i livet har sin mening! Min mening kommer nu!





i rymden finns inga känslor

Har haft en riktigt omtummlad dag men till de positiva. Nu känns allt så mycket bättre och ja är så stolt över mig själv för nu lyckades ja verkligen.
Har kommit hem och landat och blev helt slut, de är helt sjukt hur känslor kan matta ut en ja blev riktigt seg och tänker belöna mig med att ligga i sängen en stund.
Sen ska ja försöka få mitt glass begär att gå över för ja vill egentligen inte ha men kroppen fattar inte riktigt de ^^,
Men om jag ser på lite film så går de nog över ( eller ja hoppas de).
Vet ni att de fanns nått som ville att jag inte skulle göra de ja gjorde idag, för allt gick åt helvete på morgonen ja tappade vantarna, busskortet, gjorde illa mig. Men ja tar de som tecken på att de ja gör är de rätta. Och nu har jag ett lugn i mitt bröst som ja inte känt på länge!

Ett ord: KARMA

En tung börda lyftes från mina axlar idag!...

En tung börda lyftes från mina axlar idag! Jag är snart fri och ja är en vinnare!


risk eller chans

Man har bara en familj var rädd om den du har!
hörde de uttrycket idag och de slog mig som att blixten slog ner, de är så sant, man måste vara rädd om de man har annars förlorar man allt.
Jag vet att ja inte alltid uppskattar de jag har och att ja kan vara elak mot min familj men nu ska jag sluta med de och tänka på de här uttrycket.
Update: Var hos Linus idag och fick med mig en mugg som han har drejat själv och gjort efter min önskan blev riktigt glad och rörd för de var en väldigt fin gest!
Idag var en såndär dag då ja inte ville åka då ja ville kedja fast mig och bara stanna kvar och umgås, de är alltid lika tomt när ja kommer hem för ja vet inte när vi ses igen och inte ringa när ja vill och bara prata skit!
Men de är exakt 1 år och 9 månader kvar!
Mitt hjärta brister och spricker ibland och vissa delar har en tendens att finnas någon helt annanstans än där de ska, och varje gång ja åker så lämnar ja en del av mitt hjärta där borta.
Ibland måste man hoppa för att våga!

suck alltså..

Om ni har sett på tv den senaste månaden så kanske ni har lagt märke till att OkQ8 nu har en ny reklam kampanj och den är så låg att man skäms ja tycker att den är pinsam. De känns som de är så amerekaniserat och så FEJK snälla de här ska vara svensk tv.
Och hela polisen kåren sjönk just nu i mian ögon för de här är pinsamt! De är inte ens ett uns skämt i de hela utan de anspelar på att polisen inte har nå annat för sig och dricker kaffe och äter bulle och gör reklam för en bensinmack!
Skäms på er!

Kolla och döm själva jag är dock inte så imponerad av den här reklamen!

vimlande tankar

När man har någon nära som får en dödlig sjukdom så inser man att man inte är odödlig själv och att livet ska sippra genom händerna väldigt fort. Min älskade morfar fick veta att han har fått lungcancer för en månad sen ungefär och sen dess har allt bara varit ett virrvarr av känslor och tankar, för cancer är en sån äcklig och oberäknelig sjukdom som kan ha många ansikten så ja litar inte riktigt på vad läkarna säger utan ja vill helst se allt själv med egna ögon. Jag var och hälsa på morfar på sjukhuset så såg ja hur svag han egentligen var fast han försöker hålla fasaden uppe och eftersom ja bor en bit ifrån min familj så är de extra känsligt för ja vet inte när ja får se dom nästa gång.
Ja passade på att fråga sjuksköterskorna ett och annat för ja vill vara delaktig eftersom ja själv läser till de yrket.
Men idag den 7/3 ska min älskade morfar på sin första cytostatika behandling man ger alltså ett cellgift in i blodbanan och låter de ta dö på cellerna de värsta är att de inte bara är de sjuka cellerna som dör utan även de friska, för de är faktiskt ett gift som man sprutar in. Men morfar är väl informerad och vet att de kommer bli tufft men de kommer bli jobbigare för oss som får lov att stå och titta på. Han kommer även att få strålas efter den här behandlingen för att försöka få tumören att försvinna. Men ingen vet säkert och man chansar för att de har funkat på andra.
Så den här dagen vill ja tillängna min morfar som just nu sitter med giftet i armen och får sin första behandling.
Jag tänker på dig morfar du kommer klara de här!


Rockabilly butiken

Min underbara vän Sofia Ståhl har öppnat en egen webb butik som säljer rockabilly kläder och en massa där till den är super fräsch och de finns många go bitar där inne. så ta er en titt och dregla över allt snyggt dom har! Ja vet då vilka mina favoriter är här har ni Rockabilly butiken
Så ja rekomenderar er att gå in och kika och bli lika frälst som ja är!
Dom är även på g med De palma kläder så snabba er på in och kika nu :D


en ny del av mitt liv

De närmsta dagarna här framöver kommer bli super viktiga och ja har fått i uppgift att kolla upp lite saker och skriva ner de som minnet valt att förtränga. Ja kan tala om att hjärnan är en bra mekanism för man glömmer väldigt mycket smärtsamt de är som den vill skona alla dåliga minnen från att komma upp.
Men de är bara att fortsätta läsa fast tårarna rinner och ja insåg att de inte var så smart att göra de här själv för de tar verkligen på psyket.
Men som ja sa tidigare nu finns de ingen återvändo men ja vet att de här kommer bli de bästa ja gör.
Ska även till min underbara Linus i veckan om ja så ska stå utanför och vänta ja behöver hans stöd och tröst, sen vet ja att min telefon kommer gå varm för att göra de 25 milen hem så korta som möjligt.
Om de nu är någon som har nått emot mina val och har en åsikt som ja egentligen inte bryr mig om så säg den högt för de finns inge mer än patetiska människor som låtsas. Tro mig ja kan ta den skiten.
Ja har även hittat en sida på nätet som ja hittade av en slump i en såndär "tant" tidning. Så ska ta kontakt och kika lite på hur dom kan hjälpa mig!
Men nu kör vi mina vänner!

Idag ska ja göra något ja aldrig har våga ...

Idag ska ja göra något ja aldrig har våga gjort förut ja ska äntligen säga ifrån och ingen ska någonsin få göra nått sånt här mot mig igen! Nu räcker de! Idag gör ja de jag borde ha gjort för länge sen!


Sunshine

Har kommit hem från en vecka hemma i mitt kära dalarna fast de känns som de bara varade i en helg för ja hade fullt upp konstant men skönt att få lite tid med min familj  de behövdes kan ja säga.
Så kom tillbaka till ett kaos och de bröjade ju med att ja höll på att missa tåget för ja vaknade 17 min innan tåget gick och ja och riken var uppe i färnäs så de blev att idiotköra till tåget som ja hann med men de va med 5 min marginal så hann inte med nått av de ja skulle göra men ja tog mej till Örebro och kom 2 min försent till KTC så ändrade ja lite tider eftersom ja missade att åka till L i veckan och de suger lite eftersom ja vet att han längtade till de men ska komma på onsdag så då får vi umgås :D
Sen måste ja ta tag i de viktiga men ja vet att ja drar ut på de och sånna här stunder önskar ja att ja hade haft alla här på en gång men ja vet ju att ja fixar de men de är nog tryggheten de sitter i.
Var förövrigt barnvakt åt världens sötaste cecilia eftersom mamma och pappa Ståhl skulle till Stockholm så fick ja ha skatten hos mig en hel dag och de gick över förväntan riktigt mysigt :D
Men nu måste ja duscha och ta och fixa allt för imorgon :)
Men mina skönheter saknar er!

Karma! tänk på de

RSS 2.0