Bra dagar

Idag har jag umgåtts med Shale hela dagen eller efter hon gjorde tentan for vi ut till Marieberg och shoppade lite på den sista rean och ja hittade faktiskt en hel del snygga grejer som ja fick för hur lite som helst allt skulle ha gått på över 1500:- men nu kostade de bara 400:- så är riktigt nöjd över mina kap.
Sen åkte vi hem till mig så lagade vi riktigt god mat en kyckling pasta med grädde och grönsaker i helt underbart god! Så nu har ja precis duschat shale har spelat spel på fb och nu ska vi se på film och äta nötter och dricka Loka och vara nyttiga!
Så en riktigt bra kväll och bra helg har inte känt mig så ensam och vi har riktigt kul ihop jag och Shale eller åtmindstone enligt mig ^^,
Saknar även mina hjärtan där hemma så ska försöka ta mig till mora i februari.
Ska även gadda mig nu när ja ska till stockholm Thomas har fått äran att bygga ut min tatuering på ryggen helt efter eget tycke så de ska bli spännade.
Men nu ska vi se på lite film så
Ha en bra lördagskväll


Truly madly deeply

Vi har inget i skolan ända fram tills på måndag så idag tog ja en behövlig sovmorgon och en ritkigt smarrig frukost och sen drog jag och tränade, men ja gjorde inte några axelövningar för ja är öm sen igår och då fick ja inte träna men benen och magen fixade ja i alla fall. Så ska ringa sjukgymnasten imorgon och sen träna lite till så ja inte tappar musklerna bara för att ja måste vila.
Ja ska upp till min natalutt i mitten av februari och de som är så bra med östersund är att de finns itrim där så ja får träna där hur mycket ja vill för de ingår i samma concern, så ja längtar verkligen dit.
Sen har ja faktiskt spenderat dagen med att läsa ett par viktiga papper och skriva ner stödord, sen behöver ja ringa lite samtal så ja är 100% på de ja gör men de finns inget som hindrar mig nu!
Imorgon ska jag hjälpa Shale och plugga till tentan så hon klarar den och sen ska vi ner på stan och fixa present till L och även kolla på marknaden men de får bli efter allt pluggande.

Kompis de går bra nu..

Var till läkaren idag för att undersöka min axel som har varit paj ett bra tag men har inte fått fingrarna ur röven och fixat nån tid bara men idag var de dags så gick dit och hade väldigt ont och förklarade för farbror doktor hur ont de gjorde och så la ja till att ja pluggade till ssk och då gick de undan ska ni veta. Han trodde de kunde vara nån inflammation i en muskelled och han visste inte varför så gick därifrån lika förvirrad som innan, men han hade den briljanta idén att ge mig en kortison spruta med lite lidokain i (lokalbedövning). Så vi testade på de och de va verkligen inte skönt för ja kände hur han grävde i min axel med en spruta från helvetet (kändes de som ) alltså de va nog faktiskt de värsta ja har varit med om för han fick leta efter rätt ställe att lägga de på och så stötte han i benet och de gjorde nå så helvetes ont men ja överlevde och de här ska tydligen hjälpa men första dagen kunde de bli värre humpf!!
Men fick i alla fall någon som gjorde nått åt smärtan och så fick ja andra smärtstillande som ja skulle äta så ja kunde leva med den här smärtan.
De va första etappen sen ringde ja min magläkare och bad om att få min medicin för 4:e gången och ja förklarade vänligt att ja är i stort behov av den och skulle gärna haft den för 4 veckor sen. Så han skulle kolla på de imorgon så vi hoppas på att receptet finns på apoteket imorgon.
Så har varit en riktigt bra dag, de komiska var att efter mitt läkarebesök hade vi föreläsning i akut ortopedi så vi hade en specialist inom ortopedi och hur lyx är inte de att kunna prata om mina probelm med en spec läkare utan att pröjsa 300 ;)  så riktigt flax har ja haft.
Ja kommer stanna kvar här i helgen för att ja inte har råd att åka hem för de kostar en del och ja vill komma hem när ja har mer pengar och mer tid.
En riktigt bra dag med andra ord.
Saknar er där hemma! och ni vet att de bara är att ringa om ni vill ja är bara ett samtal bort..
Ska till L på Onsdag och umgås och ha de riktigt bra han ska bjuda mig på lunch så blir lite bortskämd där ^^,

Sen till er läsare från Norge så hoppas ja att ni hittar intressant läsning som ni fyller upp era liv med!

En bild säger mer än 1000 ord en film säger mer än va ni tror



Jag tycker om Magnus Uggla i vanliga fall med efter de här Älskar ja honom!!
Eller va säger du Fiaa? ^^,
Amor patriae nostra lex



Kroppen spökar


This is for you!


Min kropp är inte riktigt med mig just nu. var på fest hos ett par kompisar i lördags och drack inte alls mycket men vaknade 5.30 på söndags morgonen av att ja hade sånt sjukt illamående som gjorde att ja va tvungen att gå och spy och så försökte ja dricka vatten och se om de blev bättre men de blev inte utan de blev värre. Jag fick upp allt ja drack och äta va inte ens att tänka på, ja försökte med saft, nyponsoppa, vätskeersättning men allt kom upp så va däckad hela dagen och mamma trodde ja blivit magsjuk och ja vet faktiskt inte själv.. Men på kvällen kunde ja få i mig 2 munnar saft och sen somnade ja i ren utmattning och vaknade 12h senare. Idag har ja kunnat dricka lite men den mat ja försöker få i mig gör att ja får sånt magknip att ja vill dö.
Kroppen börjar bli trött utan vatten och ja ser tecken på uttorkning men ja ska försöka få i mig nått näringsrikt.

solen skiner men inte på sj

Igår va jag som sagt och hälsade på Linus och de gick superbra att ta sig dit men sen på hemvägen blev de värre ja var tvungen att byta tåg i västerås för att ta mig till örebro så när ja kom till örebro skulle ja bara behöva vänta i 15 min på tåget till örebro men 5 min innan tåget skulle avgå ropar dom upp att tåget är inställt. Nästa tåg skulle ha gått en halvtimme efter men de var 1 timme försenat! så ja gick ner till sj och frågade om de fanns nån chans att ja tog mej till Örebro i rätt tid men nej de fanns de ju såklart inte! Så arg som ett bi och trött och irriterad på allt så bjuder hon mig på en fika! Men de var ju inte de ja ville ha jag ville hem till Örebro. Men efter att ha väntat i Västerås i 2 timmar kom tåget och ja tog mig hem till Örebro efter många om och men. De verkar ständigt vara problem med SJ dom har inte personal som vet vad som händer de kan inte fixa så man tar sig hem ändå utan måste vänta på de andra tågen och de är knappt nån snö nu så va fan SJ!! Nej ja är så trött på de där bolaget så ja skulle helst aldrig mer åka tåg men de kommer jag få lov att göra och de suger. Men besöket var väldigt trevligt och ja längtar redan tills nästa gång :)
Nu ska jag strax iväg och äta lunch med brudarna på jensens!
Solen skiner faktiskt idag så är ganska nöjd med allt!

Zumba

Ikväll ska ja testa på den beryktade träningsformen Zumba där huvudsyftet är att du dansar dej svettig och finns de nått roligare än att dansa och samtidigt få träning?! De här ska bli riktigt intressant och ja har en känsla av att ja kommer tycka om de.
Ska även köra pass resten av veckan och även försöka hinna till Itrim och träna.
Känner att min motivation är på topp nu och ja har mina hemliga mål och man behöver sina mål för att fortsätta och de här är en bra start.
Vi bokade även in oss på cardio box de är kickboxning med styrka och när vi bokat insåg vi att den var på 90 min och man är död efter 60 min så de här kommer bli intressant. Träningsvärken lär komma som ett brev på posten men men de ska kännas att man lever.
Jag mår så himla mycket bättre när ja tränar blir piggare och gladare och jag ser resultat.
Efter träningen igår vägde ja mig och de visade sig att ja gått ner 2,5 kg under julen och ja kan inte säga att ja var så duktig där hemma, så de sporrade mig till att fortsätta!
De här är livet!

Träningsdags

Nu är julens latheter över och de ska börja tränas på allvar här! sätter igång idag har ätit en bra frukost och ska ner på gymmet bara dom öppnar. Sen ska vi gå på olika pass hela veckan brudarna och jag. Vi ska testa på Afro dans, core, sumba (första gången för mig) Och min favorit kickboxning! så kommer ha fullt upp och de gillas!
Men ska även hinna träffa Linus på Tisdag men kommer hem i lagom tid grupperna börjar så de blir bara bra!
Nu ska all julmat försvinna även fast ja inte har gått upp något så vill ja ändå att allt ska försvinna. Så eftersom jag inte ska hem de närmaste veckorna ska jag köra stenhårt här nere för jag vet att ja har diciplinen bara jag är själv! Så ska vi säga 10 kg till på 14 veckor ?! Men de här klarar jag!
Fick även för mig att fixa lägenheten igår så jag började städa och sen möblera om och strukturera och de gick faktiskt väldigt bra. Nöjd över resultatet men skulle behöva mer plats så funderar på att införskaffa en hylla.. Men får se när ja orkar ta arslet till IKEA ^^,
Men nu peppar ja träning!

what's up

Eftersom ja inte har några förpliktelser alls den här helgen så har jag sovit länge, läst lite bok , gått och handlat lite nödvändigt och fixat lättlagad mat som bara ska stå i ungen nån timme innan den är klar. Så har ja även hunnit med att prata med min saknade Nathalie som bosatt sig uppe i östersund! Så min dag har inte varit så händelserik och de ska den fortsätta att inte vara. Ska slappa se på film och få i mig lite mat. Tänkte även försöka städa lite och få mer struktur i mitt rum men orken och lusten tog slut så de blir ett senare problem.
Nu ska ja bege mig mot maten och se om den är färdig.

Puh

Nu är tentan gjord och jag får njuta av 4 dagars ledigt,
Har också hunnit med att äta upp pepparkakshus, prata till 2 på natten med brudarna och bara ha allmänt stöd så är riktigt nöjd men nu ska ja försöka få i mig lite samarin innan halsbrännan tar livet av mig.
Helt ledig i en hel helg de är livet de!

Mina gallbesvär

Har såklart haft ont idag och de var värre än förut och de ja  stoppade i mig innan var en oskyldig köttgryta och de tog mig 20 min innan kramperna kom, Ja kände hur dom kommer krypandes och ja vet exakt vad som väntar, en oändlig smärtvåg där de känns som nån hugger en kniv under revbenen och vrider om och till slut blir smärtan så svår att ja tappar all färg i ansiktet, håret på armarna reser sig, jag känner mig svimfärdig och jag vill heslt bara dö för så ont gör de och de är så svårt att förklara smärtan. Men de gör så ont att ja bara kan ligga i fosterställning och vänta ut attackerna.
Vårdguiden säger :Smärtorna är dock ofta så svåra att akut smärtlindring på akutmottagning eller vårdcentral kan bli nödvändig.
Och när dom säger så tror ja på dom för ja vet vilket helvete de är och eftersom ja hittade en vettig läkare som direkt kunde säga vad de är för sjukdom ja lider av så blev ja överlycklig fick medicin som hjälpte och innan ja fick hjälp så har ja gått me de här i 2 år sen fick ja en medicin som ja blev resistent mot alltså min kropp vande sig och medicinen slutade verka tillbaka på ruta 1, fick ytterligare 1 medicin som gjorde att min lever mådde piss.
Eftersom mora läkarna inte visste va de höll på me så fick ja ont och åkte in akut blev inlagd och då togs de massiva mängder blod för att utreda allt,
Då visar de sig att min lever mår extremt dåligt under mina anfall och ingen kan förklara de här men ja blir tillsagd att åka in nästa gång ja får ont och samma procedur händer mina värden skjuter i taket ingen kan förklara de här fenomenet så dom remitterar mig till Örebro!
Nu vet ja att min sjukdom heter Galldyskinesi på svenska är de kramp i gallvägen. Och de här brukar läka ut av sig själv och de är rätt ovanligt så dom vet inte så mycket mer än att en utlösande effekt är läkemedel och speciellt smärtlindrande läkemedel.
Nu är ja inne på mitt 6 år med den här sjukdomen och ja får så här ont 2ggr i veckan om ja har tur! ibland är de oftare,
Jag är väldigt ung för att ta bort gallan jag är för ung för att sätta in ett "stent" = ett rör som sätts in i gången för att hindra den från att krampa.
Min läkare hade ett alternativ och de va att ge mig en till medicin och ja höll så glatt med tills han berättade vilken medicin de va!
De va ett antidepressivt läkemedel som heter citalopram och är ett såkallat SSRI preparat som man ger deprimerade personer och om de nu hjälper mot min sjukdom vet ja inte men ja känner inte för att äta antidepp medicin när ja mår bra för kruxet med den här medicinen är att man blir mer självmordsbenägen de 2 första veckorna!!
No way att de läkemedlet ska in i min kropp!
Så här står vi med ett dilemma, min kropp mår skit ja och ja överväger starkt att föreslå operation, för ja vill inte äta de här läkemedlet resten av mitt liv...

Jag förstår att en del inte kan sätta sig in i de här men de är ett sätt för mig att förklara hur ont ja har och att ja efteråt är så slut att ja kan somna på direkten, ja blir illamående i flera timmar och kan inte få i mig mat på resten av dagen!
De är min historia och ja håller på att försöka klura ut hur ja ska göra.



This is for me

Har pluggat hela dan för att klara tentan och de känns faktiskt som de kommer gå bra för allt är logiskt och de är om sjukdomar och de är mitt favvo ämne så har stor koll på de mesta, Men de är för att de är så intressant som de fastnar! Sen är vi lediga från plugg ända tills på tisdag och förstår ni hur underbart de är?! liksom inge plugg alls så de ja kommer passa på att göra de ja inte hinner med sen.
Ja ska fixa de här ja kommer sluta som en högskoleutbildad bejb ja kommer få en legitimation som gör mej lite bätte än vissa andra jag har ett jobb där ja inte kan blåsa folk på pengar där ja inte kan låtsas att ja kan för här gäller de att ja kan för de kan gälla liv eller död så ja kommer lyckas jävligt bra!
In your face!
Fiat justitia, pereat mundus
En del personer måste alltid hävda sig och visa sig tävlingsbar men tyvärr så funkar de inte alltid och så behöver man ju inte säga allt som man vet heller men de brukar vara sånna personer som inte är riktigt rumsrena, Ja vet varför ja är en sån bra lyssnare jag berättar ALDRIG! vad ja pratar om med någon annan de är en viktig skillnad och de är nått ja djävulskt bra på!
Så hoppas vi att ja fixar tentan imorgon!





Persona non grata






allt detta studerandet

Ja egentligen borde ja inte sitta här alls utan jag borde plugga och göra ett helvetes ryck för på torsdag har vi tentan, men på nått sätt så känns de som att ja kan de här på nått underligt sätt så är de mesta logiskt och ja har ju alltid varit intresserad av de här.
Fick hem boken infektionsmedicin igår och har hunnit läst om en del intressanta sjukdomar. Men just nu är de mer lockande att lägga sig i sängen och sova bort dagarna och hoppas på de bästa. Har ångest över att träningen blivit lidande men de ska vi ändra på på fredag då jävlar gäller de då ska ja träna tills ja spyr och fortsätta så hela helgen.
Snart kommer anna hit och vi ska baka cup cakes och ja jag slarvar lite med min diet men kompenserar de med inget mellanmål och mindre lunch så ja ska få i mig rätt mängd för då får man unna sig något!
Sen bokade ja besök till nästa vecka så ja äntligen får träffa bästaste L efter flera veckor ;)

Hittade ett kort på alla underbara syskon! <3 Kärleken är evig


Jag ska måla hela världen åt dig Mamma

Lyckan är total på flera plan och kämpar glöden lyser ut ögonen och ja vet att nu finns de ingen återvändo jag är redo för mitt livs bästa beslut! Att kämpa tills jag dör och de är sån jag är, jag ger aldrig upp. Och att de skrämmer vissa rör mig inte i ryggen, För frukan finns där de vet vi alla om!
Och slutet av den här veckan blir ännu bättre de är då vi lägger in en stöt.
Nej mina vänner de här förstår bara ni och de är er jag litar på! för ja vet att den dagen då jag faller ihop av utmattning så kommer ni finnas där och fånga upp mig! de känns så betryggande och då vet ja att ja kan gå All in i alla situationer.
När min datorn blev stulen för ca 1 år sen så sa ja att den personen som tagit datorn har tagit den av helt fel person och att han skulle ångra sig för resten av livet! jo va hände?! exakt de ja sa, för ja är väldigt harmlös i vanliga fall men börjar man blanda in mig i saker eller tar mina privata saker då har man passerat en gräns. Och då ger jag mig inte, mina ögon svartnar och resten vet ni nog ;)
Men just nu vände allt till något positivt!
Och ja har kommit hem till Örebro igen och ska börja slitet med pluggandet efter en välbehövlig semester!
Men Puss på er!


för Ja lycklig för ja är lycklig för ja är lycklig måndag tisdag onsdag torsdag..

2011

Ja de är visserligen lite sent att skriva inlägget men de är ett nytt år med nya möjligheter och ja vet att de här kommer bli ett toppen år. Har haft fullt upp dom senaste dagarna på nyår hade vi fest här hemma och de va riktigt trevligt men mådde inte så bra dagen efter ;) Sen igår åkte jag och L syskon ner till honom och hälsade på och ja vet inte riktigt va ja ska säga om de men de va toppen kul som vanligt men eftersom dom inte träffar han lika ofta som jag så blir de att dom har mer att prata om så ja håller mig lite i bakgrunden och begrundar och vägen hem var ett helvete måste ja säga de snöade och de va snörök så de tog längre tid än de skulle men vi tog oss hem iaf.
Sen har jag hunnit med att hälsa på älsklings Fia och familj med nya lilla cecilia som är hur söt som helst. Så de enda ja inte har hunnit med de är pluggandet och de måste ja hålla på med den här veckan eftersom vi har tenta nästa vecka! lite halvjobbigt sådär men men har ju valt de här själv!
Men nu lär ja ta tag i pluggandet och lite snö skottande för de snöar ganska mycket här!

Väldigt virrig text men de så här de är i mitt huvud just nu!

RSS 2.0